Uvodna stran>Najboljši študentski projekt
Natisni Pomanjšaj Povečaj
 
Novice
E-Nagrada
Program
Prijava na konferenco
Kotizacije
Lokacija in
namestitev
Najboljši študentski projekt
Za avtorje
Galerija
Odbori
Kontakt
Organizacija in
izvedba
Sodelujejo z nami
Pogled nazaj:
DSI 2016
DSI 2015
DSI 2014
DSI 2013
DSI 2012
DSI 2011
DSI 2010
DSI 2009
DSI 2008
DSI 2007
DSI 2006
DSI 2005
DSI 2004
DSI 2003

Izbor najboljšega študentskega IKT projekta


V letošnjem letu se je v okviru študentske sekcije predstavilo 6 ekip, ki so se prijavile s svojimi lastnimi idejami rešitev, ki jih razvijajo. Predstavljene rešitve so temeljile na izboljšanju življenja in so se dotikale spremljanja zdravja, obveščanja o dogodkih, pametnega investiranja, omogočanja lažjega dostopa do učnih vsebin ter interneta stvari.

Štiričlansko komisijo za izbor najboljšega projekta so sestavljali prof. dr. Tatjana Welzer Družovec, prof. dr. Vladislav Rajkovič, dr. Slavko Žitnik in Zdravka Zalar, direktorica podjetja SmartIS, ki je podelila glavno nagrado za zmagovalni projekt.

 
Prvo mesto:

            Smart Home Assistant - Nejc Vidrih in Patrik Ahej, Univerza v Mariboru: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

                        Projekt Smart Home Assistant cilja na povezovanje več tipov aktuatorjev in senzorjev različnih proizvajalcev. Platforma omogoča upravljanje pametnih naprav, kot so luči, alarmne naprave, prezračevanje, ogrevanje s pomočjo intuitivne mobilne aplikacije ali spletne aplikacije. V sklopu projekta smo razvili več različnih prototipov senzorjev in aktuatorjev, ki jih upravljamo s pomočjo mobilne aplikacije. Posebna novost je konvencionalna uporaba naprav tudi v primeru pametne nepovezljivosti in uporaba "power-line" tehnologije za komunikacijo preko že obstoječega električnega omrežja.

 
Drugo mesto:

            Dr. Gibalko - Klemen Turšič, Uroš Prosenik, Grega Mežič, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

            Mobilna aplikacija dr. Gibalko je aplikacija, ki je namenjena otrokom s prekomerno telesno maso. V sodelovanju s pediatrom aplikacija uporabnike spodbuja, da se gibljejo, dobivajo tudi izzive v obliki zdravih lokacij, uporabniki pa se lahko na tekmovalni način tudi izzivajo med seboj. Ekipa je uporabila in testirala napreden algoritem, ki so ga razvili na Inštitutu Jožef Štefan in trenutno je njihov glavni dokončati aplikacijo in jo testirati s ciljno skupino uporabnikov.

 
Tretje mesto:

            Find event - Jure Delak, Fakulteta za informacijske študije Novo Mesto, Klemen Turšič,

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

             Find event, je spletna stran na kateri bo mogoče najti veliko različnih dogodkov. Kljub večjemu številu že obstoječih strani, bodo avtomatsko združevali podatke iz ostalih virov in na podlagi današnjega predloga tudi iz javnih podatkov E-uprave.

 

Seznam ostalih odličnih predstavitev projektov:

            Fundhub - Kristjan Sešek, Klemen Kozjek, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani

            Fundhub je osebni asistent, ki uporabnika uči osnov osebnih financ in varčevanja ter mu nudi preprost in razumljiv uporabniški vmesnik za dostop do investicijskih skladov iz celega sveta. Aplikacija Fundhub se osredotoča predvsem na izobrazbo za dolgoročno varčevanje z čim manj tveganja, čim manj stroški in čim več prihranjenega uporabnikovega časa. Trenutnemu uporabniškemu vmesniku bo ekipa dodala tudi možnost trgovanja in izboljšala delovanje pametnega asistenta, da bi postal bolj oseben.

            Razvoj koncepta aplikacije za napovedovanje odpovedi izdelkov v podjetju Gorenje - Blaž Sašek, Aljaž Ferencek, Špela Strojin, Klemen Petelin, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru

            Skupina študentov za podjetje Gorenje d.d. razvija prototip aplikacije za napovedovanje odpovedi izdelkov. Za napovedovanje odpovedi bodo poskusili uporabiti kombinacijo pristopov iz statistike in strojnega učenja, kar bodo evalvirali na preteklih podatkih in primerjali izboljšave v primerjavi s trenutnim sistemom, ki temelji na podlagi pravil.

            Informacijski sistem SIG - Martin Šerbinek, Tina Tekavčič, Džemajil Omerbegović, Jaka Pivk, Matija Knežević, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana

            Cilj projekta je vzpostaviti informacijski sistem za učence, dijake in študente, ki bi vseboval informacije glede šolskih novic, izpitov, predmetov, oz. vsa možna dogajanja povezanega z njihovo šolsko inštitucijo. Potrebne informacije za vsakega posameznika bi avtomatsko jemali iz vseh uradnih šolskih in študentskih strani avtomatsko. Največji izziv skupine sedaj je pridobiti dostop do vseh sistemov, ki jih potrebujejo in jih ustrezno agregirati.

Sponzor CIO/CEO konferenčni del
Sponzorji
Sponzor študentske nagrade
Sponzor opreme
Medijski sponzor
© DSI 2017 Neolab: Razvoj informacijskih rešitev