Uvodna stran>Predavatelji
Natisni Pomanjšaj Povečaj
 
Novice
E-Nagrada
Program
Prijava na konferenco
Kotizacije
Lokacija in
namestitev
Najboljši študentski projekt
Za avtorje
Galerija
Odbori
Kontakt
Organizacija in
izvedba
Sodelujejo z nami
Pogled nazaj:
DSI 2016
DSI 2015
DSI 2014
DSI 2013
DSI 2012
DSI 2011
DSI 2010
DSI 2009
DSI 2008
DSI 2007
DSI 2006
DSI 2005
DSI 2004
DSI 2003

Predavatelji

Violeta Bulc, Evropska komisarka za promet, magistrica znanosti informatike in magistrica poslovodenja

Violeta Bulc, Evropska komisarka za promet, magistrica znanosti informatike in magistrica poslovodenja

Violeta Bulc, Evropska komisarka za promet, magister znanosti informatike in magister poslovodenja, na temo o priložnosti za digitalizacijo in informatizacijo prometa

Akademik prof. dr. Ivan Bratko, UL FRI

Akademik prof. dr. Ivan Bratko, UL FRI

Akademik prof. dr. Ivan Bratko je zaposlen na Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Njegovo raziskovalno delo sodi na področje umetne inteligence. Štejemo ga za utemeljitelja raziskav iz umetne inteligence v Sloveniji. Njegova bibliografija je obsežna in odmevna: preko 60 člankov v revijah s faktorjem vpliva SCI in več kot 10.000 citatov v bazi Google Scholar. Najbolj znano delo je knjiga  "Prolog Programing for  Artificial  Intelligence"  izdana pri založbi Addison-Wesley. Knjiga je pomembna predvsem kot učbenik prologa in umetne inteligence, vsebuje  pa tudi  vrsto originalnih raziskovalnih prispevkov. Je gostujoči profesor na številnih univerzah po svetu, član uredniških odborov vrste znanstvenih revij in dobitnik prestižnih nagrad in priznanj doma in na tujem, kot je npr. priznanje ambasador znanosti Republike Slovenije.

Tomaž Gornik, Marand

Tomaž Gornik, Marand

Tomaž Gornik je direktor in soustanovitelj podjetja Marand. Že več kot 20 let je izkušen vodja razvojnih ekip, ki z inovativnim ključem do rešitev svetovnega merila uspešno gradijo vedno boljšo programsko opremo na področju zdravstvenega varstva, telekomunikacij in financ. Poleg odličnega poznavanja programskih platform, arhitekture in uvajanja poslovnih modelov, so njegova strast odprti zdravstveni podatki in programski vmesniki. Je sopredsedujoči pri Fundaciji openEHR in gostujoči predavatelj na mnogih konferencah, med drugim TeleManagement forum, HIMSS, Health 2.0 in Mobile World Congress.

Marko Štefančič, neodvisni predstavnik Gartner za Slovenijo in Centralno Azijo

Marko Štefančič, neodvisni predstavnik Gartner za Slovenijo in Centralno Azijo

Marko Štefančič je neodvisni regijski direktor Gartnerja za Slovenijo in Centralno Azijo, kjer je zadolžen za upravljanje poslovanja, strateško načrtovanje ter sodelovanje s ključnimi strankami in uporabniki Gartnerjevih storitev v regiji.  Z Gartnerjem sodeluje že več kot 10 let v različnih funkcijah, predvsem na področju prodaje in razvoja poslovanja. 

Na trgu informacijskih tehnologij in rešitev ima Marko Štefančič več kot 20 let bogatih izkušenj, tako z vodenjem in upravljanjem, marketingom, svetovanjem in prodajo. Je tudi avtor večjega števila člankov in prispevkov o IKT ter soavtor knjige. Za uspešno delo v Gartnerju je prejel več nagrad in priznanj. 

Marko Štefančič je študiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Na Edinburgh Business School Univerze Heriot-Watt v Edinburghu je prejel naziv Master of Business Administration (with distinction).

 

Naslov predavanja 

Gartnerjeve ključne napovedi za 2017 in prihodnost 

Igor Larin, IBM

Igor Larin, IBM

Igor Larin je odgovoren za celotni Marketing za IBM osrednjo in vzhodno Evropo (CEE). V zadnjih 22 letih pri IBM je Igor deloval na različnih regionalnih in nacionalnih položajih v prodaji in marketingu. Njegova specializacija je inovativna tehnologija trženja in promocije. V zadnjem času je vodil tržno komuniciranje in družbeno odgovornost v IBM Rusija in CIS. Igor je prejel priznanje poslovnega medija Kommersant kot eden izmed Top 3 strokovnjakov za marketing na IT trgu v Rusiji. Ima podiplomsko izobrazbo angleške »The Chartered Institute of Marketing« , diplomo iz matematike moskovske državne univerze in  naziv MBA, pridobljen na BLTC Columbia University.

mag. Darko Dujič, CEO skupine Ceneje in direktor svetovalnega podjetja Lanaja IDS d.o.o.

mag. Darko Dujič, CEO skupine Ceneje in direktor svetovalnega podjetja Lanaja IDS d.o.o.

V sodobnih "digitalnih" podjetjih ni potrebe po ločitvi na digitalne in ostale aktivnosti, ker vse vodijo h ključnem cilju, uspešnosti aktivnosti in dodani vrednosti za ciljne potrošnike v sodobnem dinamičnem poslovnem okolju. Razumevanje tehnologij in rešitev, ki omogočajo učinkovitost, informirano odločanje, transparentnost, agilnost, kontinuirano učenje so osnovna podmena uspešnega dela in temelji kulture takšnih podjetij.

Aljoša Domijan, Aguatera, EnaA.com, ABC First Growth

Aljoša Domijan, Aguatera, EnaA.com, ABC First Growth

Aljoša je motivator in podjetnik. Kot prvi spletni ponudnik v Sloveniji, se lahko danes pohvali z več kot 500.000 zadovoljnimi kupci. Njihovo rešitev za spletno prodajo prek enaA.com uporablja več kot 600 ponudnikov, med spletnimi kupci na enaA.com pa je nakupe opravilo že več kot 70% od top 100 slovenskih podjetij. Intenzivno vlaga tudi v nova startup podjetja.

Igor Pauletič, Direktor in partner v Frodx d.o.o.

Igor Pauletič, Direktor in partner v Frodx d.o.o.

Igor dela v neodvisnem svetovalnem podjetju FrodX, kjer njihovim strankam nudi podporo pri digitalni preobrazbi na področju trženja. Novosti vpeljujejo na področju tehnologije, uvajajo poslovne in socialne trende, predvsem pa pomagajo pri razvoju novih izdelkov in načrtovanju njihove prodaje in oblikovanju njihove tržne strategije.

Boštjan Bregar, 4th Office

Boštjan Bregar, 4th Office

Boštjan je CEO 4th Office, komunikacijske platforme, ki omogoča učinkovitost timov pri upravljanju z elektronsko pošto. Je navdušenec nad tehnologijo in vodi tim, ki se neutrudno trudi prelisičiti »Slack«, drugi pa si prizadeva za naslednja veliko stvar v komunikacijah. Zasebno je oče treh otrok, številka ena podajalec v družbah ameriške nogometne turnirje ter Liverpool fan.

Darja Murkovič Žigart

Darja Murkovič Žigart

Darja Murkovič Žigart je na Pošti Slovenije zaposlena kot direktorica Področja informacijske tehnologije. Na Pošti Slovenije se je zaposlila leta 1998, kot projektant informacijskih rešitev, nakar je vodila še Informacijski center, Službo za upravljanje odnosov s strankami in Službo za razvoj informacijskih rešitev. Pred tem je bila Vodja službe AOP na trgovskem podjetju Klas.

Sodelovala je na več za Pošto Slovenije pomembnih projektih: vzpostavitev UPO sistema na poštnih enotah, vzpostavitev Sledenja poštnih pošiljk, postavitev Paketnega ekspedita, uporaba mobilnih naprav za pripravo dostave pošiljk, prehod na evro, vzpostavitev UPO Vista sistema, vzpostavitev sistema elektronskega fakturiranja, širitve podatkovnih centrov, vzpostavitev novega UPO sistema, razvoj sistema Scan PS za digitalizacijo dokumentov in e-računov.

V prostem času se posveča družini, dobri knjigi in vrsti rekreativnih športov.
Sponzor CIO/CEO konferenčni del
Sponzorji
Sponzor študentske nagrade
Sponzor opreme
Medijski sponzor
© DSI 2017 Neolab: Razvoj informacijskih rešitev